Nadaljevanje zbiranja podpisov za dostojne pokojnine

Mar 12, 2018

Med revnimi v Sloveniji so na žalost tudi upokojenci, nedostojne pokojnine pa se obetajo tudi tistim, ki smo zdaj še v službi.

Nujno je treba ukrepati, zato v Stranki Alenke Bratušek predlagamo zvišanje odmernega odstotka pokojnin za 5 odstotnih točk. S tem bi pokojnine zvišali za okrog 9 odstotkov.

Za predlog bomo zbirali podpise podpore po Sloveniji. To smo naredili že pri akciji #ZApokojnine, zaradi katere so čisto vsi upokojenci lani prvič po letu 2012 prejeli regres. Skoraj 6.000 podpisov našemu predlogu za odpravo varčevanja pri upokojencih je bil dovolj velik pritisk na vlado.

Pričakujemo, da bomo v nadaljevanju akcije zbrali še več podpisov kot v lanski. Tudi zato, ker bomo k sodelovanju povabili tudi Združenje društev upokojencev Slovenije.

Podprite našo akcijo, dajte podpis ZA DOSTOJNE POKOJNINE:

26. 3. 2018
v Novem mestu (Novi trg), Brežicah (pri Mestni hiši) in Krškem (pri pošti Videm) od 8. do 18. ure

 

27. 3. 2018
Novi Gorici (Bevkov trg), Kopru (ob Pristaniški ulici 2), Izoli (Drevored 1.maja), Portorožu (v nakupovalnem centru Lucija) in Postojni (na Titovem trgu) od 8. do 18. ure

 

28. 3. 2018
v Maribor (Trg svobode), Murska Sobota (pred Müllerjem na Slovenski ulici) in na Ptuju (Novi trg) od 8. do 18. ure

 

29. 3. 2018
v Slovenj Gradcu (pred Hipermarketom Spar), Velenju (pred okrepčevalnico Mladost), Celju (pred občino Celje) in Trbovljah(pred Hipermarketom Spar) od 8. do 18. ure

 

30. 3. 2018
v Ljubljani (pred upravno enoto pri glavni tržnici oziroma Tromostovju), Kranju (na Slovenskem trgu nasproti Gimnazije Kranj) in na Jesenicah (pred Murko nasproti železniške postaje) od 8. do 18. ure

 

31. 3. 2018 v Ljubljani (upravna enota pri glavni tržnici oziroma Tromostovju) od 8. do 12. ure

Oddajte podporo naši akciji kar prek spleta! KLIKNITE TUKAJ in si prenesite obrazec, ki ga lahko pošljete Stranki po mailu ali po pošti.

Takole že vrsto let padajo pokojnine v razmerju s plačami. Leta 2000 je pokojnina znašala 68 odstotkov vrednosti plače, leta 2013 pa le še 57 odstotkov. Trend je treba ustaviti.

 

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala