Poslanska skupina

Državni zbor
Šubičeva ulica 4, 1102 Ljubljana
T: 01 478 95 69
E: ps-sab@dz-rs.si

Maša Kociper

VODJA POSLANSKE SKUPINE

Vodja poslanske skupine

Rodila se je leta 1972 v Mariboru. Diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom je kariero začela kot svetovalka v državnem zboru, bila vodja projektov v agenciji Pristop in kasneje istočasno vodila službi za mediacijo in za odnose z javnostmi Okrožnega sodišča v Ljubljani. Na sodišču je sodelovala pri vzpostavitvi prvega mediacijskega programa v Sloveniji in poleg vodenja 80 mediatorjev ves čas delala tudi kot mediatorka in trenerka mediatorjev. Leta 2011 je bila izvoljena za poslanko in kot predsednica Ustavne komisije koordinirala spremembi ustave. Večkratna ljubljanska mestna svetnica je danes odvetnica, mediatorka in vodja Mediacijskega centra pri Odvetniški akademiji Odvetniške zbornice. V politiki in na splošno si želi več poguma in manj kritizerstva. Živi v Ljubljani z možem in otrokoma.

mag. Andrej Rajh

NAMESTNIK VODJE POSLANSKE SKUPINE

Poslanec

Rodil se je leta 1979 v Mariboru. Po poklicu je univerzitetni diplomirani inženir gredbeništva. Po diplomiranju leta 2004 je pričel pridobivati poklicne izkušnje  iz področja svetovalnega inženiringa pri podjetju IBE. Zadnjih 8 let je zaposlen v podjetju HSE Invest, kjer opravlja delo odgovornega projektanta in odgovornega vodje projekta ter je vključen v vse aktivne projekte izrabe OVE skupine HSE.  Delovne izkušnje stalno nadgrajuje in se izobražuje. Leta 2016 je magistriral je iz  gradbeništva, iz področja upravljanja rečnih pregrad. Aktivno sodeluje na mednarodnih konferencah: Hidroenergia, HYDRO, CIRED-CIGRE, EUSEW. Prejel je povabilo vlade Indije po dodatnem izobraževanju in prenosu znanj na renomiranem IIT Roorkee.  Pridobljene izkušnje mu omogoča, da na področju razvoja in raziskav deluje kot zunanji strokovnjak Evropske Komisije, kot ocenjevalec razvojnih programov HORIZON 2020, COST, ter vabljeni govorec razvijajoče se Evropske obrambne agencije. Zbrano znanje vključuje in  zaključuje v doktorski nalogi iz področja vpliva podnebnih sprememb na upravljanje rečnih pregrad.

mag. Alenka Bratušek

POSLANKA

Poslanka

Rodila se je v Celju 31. marca 1970. Oba starša sta Celjana: mami Zdenka diplomirana ekonomistka in dolga leta učiteljica na celjski Srednji trgovsko-komercialni šoli, ati Milan pa diplomirani pravnik, dolga leta sodnik v Žalcu, nekaj časa tudi na višjem sodišču Celju.

V Celju je zaključila Srednjo naravoslovno-matematično šolo, leta 1994 diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, leta 2006 pa magistrirala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani s področja menedžmenta neprofitnih organizacij.

Po kratkotrajnem delu v manjšem tekstilnem podjetju se je leta 1995 zaposlila na Ministrstvu za gospodarstvo in med drugim sodelovala pri postavljanju mreže za pospeševanje malega gospodarstva.

Od leta 1999 do leta 2011 je delala na Ministrstvu za finance. Generalna direktorica Direktorata za proračun Ministrstva za finance je bila od leta 2006. Odgovorna je bila za državni proračun, financiranje lokalnih skupnosti in črpanje evropskih sredstev. Leta 2007 in 2008 je sodelovala pri pripravah na predsedovanje Slovenije Evropski uniji, vodila je podskupino za proračun.

Vojko Starović

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1952 v Ljubljani, po izobrazbi je pravnik, magistriral je iz poslovnih ved na IEDC Bled. Je predsednik Rotary kluba Portorož, v svoji karieri je nizal uspehe kot strokovni sodelavec družbenega pravobranilca v Celju in kot direktor Aerodroma Portorož in hotelske družbe Metropol Group. Rad leti, je licencirani inštruktor in višji predavatelj letenja. Napisal je knjigo Brez človeka – enoumje neoliberalizma in se v politiko podal zato, da bi tudi kaj naredil, ne samo pisal. Z ženo živita v Portorožu in Grožnjanu, imata štiri otroke.

Marko Bandelli

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1967 v Trstu in mladost preživel v Nabrežini. Po zaključeni višji šoli v Italiji je tam odprl prvo podjetje, danes skupaj z ženo vodita uspešno Skupino Bandelli. Podjetja skupine se ukvarjajo z veletrgovino, trgovino na drobno, proizvodnjo betona in betonskih izdelkov in inovativnimi proizvodi. Ob delu je diplomiral iz ekonomije in magistriral iz mednarodnega poslovanja. Ima certifikat II. stopnje za opravljanje dela nadzornika, med drugim je bil predsednik nadzornega sveta RTV Slovenije. Dokazal se je tudi kot župan občine Komen, ki je v času njegovega vodenja začela uspešno izkoriščati naravne danosti in kulturno dediščino kot podlago za razvoj lokalne skupnosti; med drugim je občina prejela priznanje zlati znak Slovenia green destination. V politiki je zato, da bi dvignil blaginjo v našem okolju. Rad se uči, pomembno mu je, da pridobljeno znanje tudi uporabi. Živi v Kobdilju pri Štanjelu z ženo in otrokoma.

mag. Alenka Bratušek

PREDSEDNICA STRANKE

Poslanka

Članica odborov:

  • Komisija za nadzor javnih financ
  • Odbor za finance in monetarno politiko
  • Odbor za zunanjo politiko
  • Odbor za zdravstvo
  • Preiskovalna komisija za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj (nadomestna članica Mirjam Bon Klanjšček)

 

Poslanska pisarna

Naslov:
Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, 1. nadstropje, soba št. 138

Uradne ure:
Vsak prvi ponedeljek v mesecu od 16.00 do 17.30 po predhodnem dogovoru na telefonski številki 08 387 26 17

dr. Mirjam Bon Klanjšček

POSLANKA

Poslanka

Članica odborov:

  • Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide
  • Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino (predsednica odbora)
  • Odbor za kulturo

 

Poslanska pisarna

Po predhodnem dogovoru vsak prvi ponedeljek v mesecu med 14.00 – 15.00, po predhodnem dogovoru lahko tudi ostale dni.

Kontakt 
041 341 260 ali mirjam.bon-klanjscek@dz-rs.si
V prostorih Mestne občine Nova Gorica, 1. nadstropje soba št. 1

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala