Kako do brezplačne vozovnice za upokojence?

Upokojenci boste lahko vloge za pridobitev vozovnice oddali od 24. junija dalje: s pomočjo predpisanega obrazca, ki ga vložite na prodajnih mestih enotnih vozovnic, ali pa ga prek navadne ali e-pošte pošljete na ministrstvo za infrastrukturo. Stroški izdelave vozovnice bodo za upravičenca po informacijah ministrstva za infrastrukturo znašali 3 evre. Vozovnica bo veljavna eno leto od začetka meseca, v katerem je bila izdana.

Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu objavilo vlogo in navodila (Povezava do vloge -> Vloga za brezplačno vozovnico za upokojence in navodila) za pridobitev brezplačne vozovnice za upokojence, vojne veterane in starejše od 65 let. Na povezavi vam prilagamo tudi seznam prodajnih mest: Prodajna mesta kartic po Sloveniji

Pridobitev brezplačne kartice:

  1. Upravičenci izpolnijo predpisano vlogo oziroma obrazec (Povezava do vloge -> Vloga za brezplačno vozovnico za upokojence in navodila)
  2. Upravičenci poleg izpolnjenega obrazca na prodajnih mestih predložijo osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide. Tisti, ki boste vloge oddali prek pošte ali e-pošte, vam omenjenih dokumentov ni treba prilagati. Upravičenci, ki boste vloge oddajali po navadni pošti, jih pošljete na naslov Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija«.
  3. Upravičenci, ki boste vloge oddali po elektronski pošti, jih pošljite na elektronski naslov mzi.bv@gov.si in z zadevo »brezplačna vozovnica Slovenija«.
  4. Upravičenci, ki boste vloge oddati fizično, se lahko zglasite na enem od prodajnih mest, kjer so na voljo enotne vozovnice javnega potniškega prometa -> Prodajna mesta kartic po Sloveniji
  5. Več informacij in pojasnil v zvezi s pridobivanjem brezplačne vozovnice vam na ministrstvu za infrastrukturo nudijo tudi prek telefonske številke 01/478 84 11. Dosegljivi so ob delavnikih od 8. do 16. ure.

Po naših informacijah so prodajna mesta slabo obveščena, zato je prav, da tja pridete pripravljeni. S seboj imejte izpolnjeno vlogo, osebni dokument in upokojensko kartico. Vojni veterani prinesite veteransko kartico, invalidi pa ne pozabite na evropsko invalidsko kartico.

Srečno vožnjo!

Stranka SAB

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala