Izvršni odbor stranke SAB za čim prejšnjo vložitev konstruktivne nezaupnice vladi

Ljubljana, 16. 12. 2020 – Izvršni odbor stranke SAB je na včerajšnji seji opravil temeljito razpravo o razmerah v državi. Enotna ugotovitev članic in članov izvršnega odbora je, da je vlada boj z epidemijo popolnoma zavozila. Posledično smo na vrhu lestvice po številu umrlih na dan, javno zdravstvo poka po šivih, prav tako se ne izboljšujejo nobeni drugi podatki. Ta dejstva povedo vse.  Vlada se preveč ukvarja z zadevami, ki za vodenje in reševanje epidemije niso ne potrebne, ne nujne in morda utegnejo povzročiti še več škode kot epidemija sama. To slabša položaj Slovenije v Evropi in svetu in ogroža nacionalne interese.

Za stranko SAB je pomembna čim hitrejša zamenjava obstoječe vlade z novo, ki bo v prvi vrsti znala sprejemati razumne in človeške ukrepe za zajezitev širjenja virusa, bo delala za ljudi in se resno lotila priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU. Po oceni članic in članov izvršnega odbora bi bile predčasne volitve v dani situaciji slaba in tvegana rešitev.

Članice in člani izvršnega odbora SAB so sejo zaključili s sklepom, da podpirajo vložitev konstruktivne nezaupnice, saj je škodljivo vlado Janeza Janše treba čim prej zamenjati. Od opozicijskih partneric (strank LMŠ, SD in Levica) pa pričakujejo hitro določitev skrajnega roka za vložitev nezaupnice.

»Državi se dela nepopravljiva škoda. Ukrepi za zajezitev širjenja virusa preprosto ne kažejo pravih učinkov, ljudje pa so od načina komuniciranja in kvazi boja z epidemijo utrujeni. Zdaj je čas, da presekamo gordijski vozel in državljanom pokažemo, da je v težkih časih mogoče vladati na bolj razumen in sprejemljiv način. Tudi leta 2013 smo ulovili še zadnji vlak, da smo brez trojke, ki jo je v državo klical Janez Janša, rešili državo,« poudarja naša predsednica Alenka Bratušek.

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala